Etusivu‎ > ‎Ilmoitukset‎ > ‎

Vantaan klubin palveluprojekti: Yhteisvastuukeräys

lähettänyt Matti Tossavainen 4.4.2011 klo 4.40   [ 4.4.2011 klo 4.43 päivitetty ]

Vantaan klubin palveluprojekti:

Yhteisvastuukeräys

Vantaan Rotaryklubi on vuodesta 2003 osallistunut yhteisvastuukeräykseen yhteistyössä Tikkurilan seurakunnan kanssa järjestämällä yhteisen keräystempauksen klubin kokousiltana. Klubin jäsenet ovat kiertäneet keräyslistojen kanssa ovelta ovelle tai olleet keräyslippaiden kanssa kaduilla ja kauppakeskuksissa. Ne klubin jäsenistä, jotka eivät ole voineet osallistua keräykseen kerääjinä ovat kartuttaneet rahalahjoituksin keräyksen tuottoa. Alkuaikoina klubi haastoi myös alueen yrityksiä osallistumaan keräykseen.

Vuoden 2010 Yhteisvastuukeräys tuotti yli 6,8 miljoonaa euroa, mikä oli suurin tulos keräyksen 60-vuotisen historian aikana. Tuolloin keräys käynnistyi ensimmäistä kertaa etuajassa katastrofikeräyksenä Haitin maanjäristyksen uhrien auttamiseksi. Keräystuotolla autettiin Haitin jälleenrakennusta ja parannettiin lasten koulunkäyntimahdollisuuksia Haitissa. Osa keräystuotosta kohdistui vähävaraisten lapsiperheiden auttamiseen Suomessa.

Vuoden 2011 Yhteisvastuukeräys on vielä käynnissä ja se päättyy toukokuussa. Tänä vuonna

keräyksen tuotolla pyritään torjumaan nuorten yksinäisyyttä sekä Suomessa että Mosambikissa. Suomessa keräyksen tuotolla toteutetaan esim. tukioppilastoimintaa kouluissa ja järjestetään vertaistukiryhmiä yksinäisyyttä kokeville nuorille.

Vantaan Rotaryklubin keräystuotto on vuosittain ollut n. 2 500 euroa, mikä esim. vuonna 2010 oli 12,5 % Tikkurilan seurakunnan keräystuotosta.

Yhteisvastuukeräys on ollut kiva klubin yhteishenkeä kohottava konkreettinen teko. Tänä päivänä ei ole helppo mennä ihmisten kotiovelle, vaikka asia on kuinka hyvä. Jalkautuminen kaduille ja kauppakeskuksiin on lisännyt rotareiden ja klubin tunnettuutta. 

 

Pirjo Rantaniemi, Yhteiskuntapalveluväylän puheenjohtaja

Liisa Tenhunen-Ruotsalainen, Tiedotusvastaava, Vantaan klubi

Comments