Jäsenet 2015-2016

ILMOITUKSET           -           (Digiarkisto

PUUTARHAJUHLA:TO 16.6.16 KLO 17-21 MALMGÅRDIN KARTANO

Vantaan Rotaryklubin puutarhajuhla ja presidentin vaihto (avec) oli to 16.6. klo 17:00
alkaen Malmgårdin kartanossa, osoite: Malmgård 47, 07720 Malmgård. Oppaanamme siellä toimi kreivi Johan Creutz, joka on itsekin rotari. Teimme ensin hänen johdollaan kiertokäynnin kartanolinnassa. Kuulimme, että kartano on ollut Creutzin suvun omistuksessa vuodesta 1614 saakka ja on edelleenkin. Nykyisin se on erikoistunut luonnonmukaiseen viljelyyn sekä luomutuotteiden jalostamiseen.

Kartanoalue käsittää yli 500 hehtaaria peltoalaa. Kartanon linnamainen päärakennus on rakennettu vuosina 1882–1885, ja sen suunnitteli hollantilaiseen uusrenessanssityyliin arkkitehti Frans Sjöström kreivi Carl Magnus Creutzin pyynnöstä. Näyttävällä linnamaisella päärakennuksella ei juuri ole vastineita Suomessa. Linnakierroksen jälkeen pääsimme käymään panimorakennuksessa, jossa saimme nauttia todella maukasta hirvigulassikeittoa spelttileivän kera. Saimme maistaa myös omassa panimossa tehtyä erinomaista Dinkel-spelttiolutta sekä Huvila-omenasiideriä. Näitä molempia oli myytävänä myös kartanon puodissa. Puodissa jauhetaan ja myydään luonnonmukaisesti viljeltyjä viljatuotteita, kuten jauhoja, puurohiutaleita, mysliä ja valmiita leipätuotteita. Moni meistä osti sieltä tuliaisiksi spelttijauhoja ja emmerjauhoja.
Pidimme myös pienimuotoisen presidentinvaihtokokouksen. Nykyinen klubipresidenttimme Jukka Ahokas luovutti presidentin käädyt tulevalle presidentille Minna Vatanen-Salmelle ja antoi hänelle presidentin merkin. Minna puolestaan kiitti nykyistä presidenttiä hyvin hoidetusta kaudesta.


VV-AUTO: VIERAILU KE 6.4.2016
Klubimme vieraili VV-AUTO keskuksessa keskiviikkona 6.4.2016 klo 17:00.
VV-Auto Group Oy maahantuo Volkswagen-, Audi- ja SEAT-henkilöautoja sekä Volkswagen-hyötyautoja ja MAN kuorma- ja linja-autoja, joiden myynnistä ja huollosta pääkaupunkiseudulla ja Turussa vastaa VV-Autotalot Oy.
Tutustumme Vantaan toimipisteeseen tekemällä kierroksen automyymälässä ja korjaamolla. Perehdytään uuden sukupolven hybridiautoihin ja sähköautoihin ja  käydään läpi myös autokaupan tilannetta.
Klubimme jäsenet kuunteleva, kun tuotepäällikkö Lauri Mäkelä kertoo Audi A3 G-tron autosta. Kuva: Arja Oksanen.

VANTAAN ENERGIA: VIERAILU JÄTEVOIMALASSA TI 19.4.2016
Vantaan jätevoimala on Vantaalla 17. syyskuuta 2014 käyttöönotettu jätteenkäsittelylaitos, jota operoi Vantaan Energia. Kyseessä on Suomen suurin jätevoimala. Voimala tuottaa vuodessa 920 gigawattituntia (GWh) kaukolämpöä eli Vantaan kaupungin tarvitsemasta kaukolämmöstä noin puolet ja 600 GWh sähköä eli kaupungin tarvitsemasta sähköstä vajaan kolmanneksen. Voimalan ansiosta Vantaan fossiilisten polttoaineiden kulutus vähenee liki kolmanneksella ja Vantaan Energian hiilidioksidipäästöt viidenneksellä.

MIKES-VIERAILU 31.3.2016

Vierailimme Mittatekniikan keskus MIKES:ssä. MIKESin erikoisalana on mittaustiede eli metrologia. MIKES toimii Suomen kansallisena metrologialaitoksena (NMI, National Metrology Institute), joka vastaa kansainvälisen SI-mittayksikköjärjestelmän toteutuksesta Suomessa sekä kansallisen mittanormaalijärjestelmän kehityksestä, ylläpidosta ja valvonnasta. MIKES toimii kansallisena mittanormaalilaboratoriona pituudessa, massassa, paineessa, lämpötilassa, kosteudessa, kaasuvirtauksessa, sähkösuureissa, aika- ja taajuussuureissa, akustisissa suureissa, voimassa ja vääntömomentissa. Paikka: Tekniikantie 1, 02150 Espoo (Otaniemi). 
Klubimme jäsen Heikki Isotalo esitteli Mikesin toimintaa. Kuva: Arja Oksanen.

PrePETS HELSINGISSÄ 18.2.16
Klubistame oli paikalla Minna Vatanen-Salmi (1. vasemmalta)

PrePETS MÄNTSÄLÄSSÄ 10.2.16
Suutarinen, Kovanen ja Leppänen PrePETS-koulutuksessa Mäntsälässä.

2016_02_10 PrePETS Mäntsälä
ILMOITTAUDU: KULTTUURI-ILTA, KAKTUKSEN KUKKA TO 10.3.16
Helsingin kaupunginteatterin esitys KAKTUKSEN KUKKA osoitteessa Areena Näyttämö Hämeentie 2 (kaupunginteatteri on remontissa, siksi osoite on tämä). Lipun hinta on 37 € ja tähän tulee päälle kahvit noin 10 € eli yhteensä 47/henkilö. Tarkempi hinta, kun veli Heikki palaa Kuubasta. ILMOITTAUTUMISLISTA.

UUSI VIIRI

Matti Jakonen oli vierraillut Portugalissa Rotary Club of FATIMA (itse paikka on pyhiinvaelluskohde). Lisäksi Matti oli saanut vierailuklubiltaan ko. klubin tunnuksin varustetun rotaryrattaan ja paikasta kertovan kirjan.

MATTI JAKONEN 70-VUOTTA

Klubimme muisti perinteisellä tavalla Matti Jakosta hänen täytettyään seitsemänkymmentä vuotta.

TANSANIAN MATKAKUVIA

2015 Tansanian matka


VIERAILU VANTAAN SANOMIEN TOIMITUKSESSA
Vantaan Sanomat on paikkakuntamme asioista kirjoittava ilmaislehti. Pääsimme tutustumaan lehden toimintaan to 7.1.2016 klo 17:00. Päätoimittaja Sakari Nupponen (Helsingin Uutiset) otti Risto Hietanen sairastuttua meidät vastaan ja kertoi lehden toiminnasta sekä esitteli toimituksen. 

JOULUJUHLA (AVEC)
Vantaan Rotaryklubin joulujuhlaa vietettiin 15.12.15 Fur Centerissä ja sielää ravintola Lumissa, osoitteessa Martinkyläntie 48 Vantaa. Nautittiin jouluateria ja sen ohessa myös muutamasta ohjelmanumerosta. Puuropuheen piti presidentti Jukka Ahokas Risto Ihalaisen sairastuttua.

20151215 - Joulujuhla Fur Centerissä


VIERAILU TYÖTEHOSEURAAN TO 19.11.2015
Tutustuimem tj. prof. Tarmo Luoman johdattamana Työtehoseuran toimintaan ja pääsimme katsomaan muun muassa linja-autosimulaattorin toimintaa. Katso kuvat tästä.

INTERCITY-KOKOUS PIDETTIIN 6.10.15 LAUREA AMK:SSA
Vantaan kaikkien rotaryklubien yhteinen Intercity-kokous pidettiin tiistaina 6.10.2015 Tikkurilassa Laurea-ammattikorkeakoulussa osoitteessa Ratatie 22, 01300 Vantaa alkaen klo 16. 

SILAKKASOUTU
Myyrmäen klubi haastoi meidät Silakkasoutuun 4.10.15. Tuli tasatulos ja sovittiin, ettei kumpikaan klubi esitelmöi toisessa: vetona oli, että hävinnyt joukkue joutuu pitämään kolme viikkoesitelmää voittaneessa klubissa. Molemmat klubit sponsoroivat osallistuiaan maksamalla puolet 80 €:n osallistumismaksusta. 

KEHÄRADAN VIERAILU

2015_08_20 KehärataESITELMÄT

26.5.2016 Martin Uerlich kertoi vaihto-oppilasvuoden kokemuksistaan. Kuvassa myös varapresidentti Risto Ihalainen
Helena Miranda 9.6.206
3.3.2016: Esitelmä aiheesta "Keskiaikaisia kronikoita", Risto Ihalainen
20160114 - Prof. Eero Puolanne piti esitelmän aiheesta "Suolan vähentäminen liharuoissa ja -valmisteissa".

7.1.2016 Vierailimme Vantaan Sanomien toimituksessa. Päätoimitta Hietasen sairastuttua meitä opasti Helsingin Uutisten päätoimittaja Sakari Nupponen (kuva), Vantaan Sanomien Mia Lindström (kuva), taittoa esitteli Leena Koivisto ja Etelä-Suomen Media Oy -konsernia Terhi Salosaari.
Kuvassa kopio Sibeliuksen viulukonserton alkuperäisen version partituurin ensimmäisestä lehdestä. Tästä partituurista Osmo Vänskä johti viulukonserton levytyksen Lahden Ristin kirkossa.
20151210 - Tero-Pekka Henell piti esitelmän aiheesta "Sibeliuksesta se alkoi". Kuvassa Tero-Pekka ja Juha Tammivuori (lue esitelmän muistiinpanot tästä).

2015 - Puolan matka - Lahti Jussi

3.12.15 Jussi Lahti: Kuvakertomus Puolan matkasta ja erityiseti Hitlerin bunkkereista
24.9.2015. Katariina Laine
Kauden 2015-2016 ohjelman pääkohdat
6.8.15    Presidentin linjaukset ml. ego-esitys, Jukka Ahokas
Alisivut (1): Yhteisvastuukeräys