Yhteisvastuukeräys


Vantaan Rotaryklubi osallistu1 yhteisvastuukeräykseen kahdella tapaa: 1) lipaskerääjänä (ohjeet alla) ja 2) vapaaehtoisin lahjoituksin, suositus 50 €/jäsen ( FI38 1220 5000 2224 23, käytä Tikkurilan seurakunnan yv-keräysviitettä 308582).

Yhteisvastuu 2016 torjuu nuorten syrjäytymistä Suomessa ja Ugandassa. 

Suomessa yhteisvastuuvaroin tuetaan nuorten elämänhallintataitojen kehittymistä ja osallisuutta partiotoiminnan avulla. Syrjäytymisvaarassa olevia nuoria etsitään ja ohjataan partion pariin muun muassa tukemalla köyhistä perheistä tulevien nuorten partioharrastusta.Keräysvaroin tuetaan myös Sisupartiotoimintaa, jossa mukana olevat lapset ja nuoret ovat pääosin aisti-, liikunta- ja kehitysvammaisia. Avun vie perille Suomen Partiolaiset.


Ugandassa Yhteisvastuu tukee nuorten ammattikoulutusta ja toimeentuloa. Länsi-Ugandaan, Rwamwanjan pakolaisleirille, on rakenteilla ammattikoulu, johon valitaan opiskelijoiksi kaikkein heikoimmassa asemassa olevia pakolais- ja ugandalaisnuoria. Koulussa voi opiskella mekaniikkaa sekä rakennus-, hotelli- ja maatalousalaa. Koulutukseen sisältyy työharjoittelu, jossa nuoret saatetaan yhteen tulevien työnantajiensa kanssa. Avun vie perille Kirkon Ulkomaanapu.

Keräyksen tempausviikko on 6 .( 8.2-13.2.16). Arkisin lippaita saatavissa Olotilasta, Vehkapolku 1, klo 9.30-19.30 ja la klo10-16. Keräysvuorot ovat kahden tunnin mittaisia, esim.10-12, 12-14..Tämä on tietysti vain ohjeellista enemmänkin voi olla, vaikka kaksi vuoroa peräkkäin. Tai jos haluaa olla tunnin sekin sopii. Oleellista, että Hanna Raunulla on tieto tulijoista. Hanna merkitsee sähköiseen kalenteriin hänelle ilmottautuneet vapaaehtoiset ja Pekka Korhonen merkitsee klubimme jäsenten ilmoittautumiset kalenteriin. Soittaakin voi tai lähettää sähköpostia.

Keräyspaikkoja olivat tänä vuonna; Yliveto, Tikkuri, asemasilta, kaupunki-info asema, Tammisto Citymarket ja Lidl. Kalenteriin voi siis merkitä samalle ajalle kerääjiä näihin kaikkiin keräyspisteisiin. Esim. 8.2 klo 10-12 Matti Meikäläinen/Yliveto, Risto Reipas Tikkuri jne. Jokaiseen paikkaan mahtuu useampia. Olotilasta saa vielä tarkemmat ohjeet tarkoista paikoista, missä saa kerätä.

Seuraavalla viikollakin voi vielä kerätä, luvat ovat silloin voimassa. Lippaiden haku ja palautus tapahtuu silloin suoraan minun kanssa sopimalla. 

HUOM. Alla oleva kalenteri näyttää oletuksena katsomispäivän näkymän eli selaa oikea päivämäärä vaikka viikottain tai valitsemalla helmikuu kuukausinäkymästä.