Jäsenet 2017-2018

ILMOITUKSET  (Digiarkisto, aikaisemmat jäsensivut)    

Vantaan Rotaryklubin puutarhajuhlan illallisristeily Helsingin itäaaristoon

VANTAAN ROTARYKLUBIN PUUTARHAJUHLAN ILLALLISRISTEILY HELSINGIN ITÄSAARISTOSSA OLI 14.6.18
Risteilyn teemana oli ”Kieltolaki” ja risteily tapahtui ”pirtutrokareiden vanavedessä”. Risteilyllä kuultiin ruokailun ohella tarinoita Suomen kieltolain ajalta vuosista 1919- 1932. Illallinen oli ”Salakuljettajan runsas kylmä illallis-noutobuffetpöytä” ja jälkiruokana mustikkapiirakka vaniljavaahdolla.
 Rotary-ohjelmassa oli muun muassa presidenttien käätyjen vaihto ja vanhan ja uuden hallituksen ”vahdinvaihto”. Katso: www.royalline.fi/Etusivu


MUSIIKKI-ILTA FAZERILASSA TO 19.4.2018: SUOMEN MUSIIKKIELÄMÄ ITSENÄISYYDEN ALKUAIKOINA: Pianomusiikkiohjelmaa flyygelillä ja musikaalisia kertomuksia itsenäisyyden alkuajoista: Diplomipianisti Erkki Korhonen.
Erkki Korhonen
Ohjelma alkoi Sibeliuksen miniatyyrillä "Syreeni". Se ajoittuu I MS:n aikaan, jolloin isot orkesterikokoonpanot eivät ymmärrettävistä syistä esiintyneet ja säveltäjiillä oli aikaa kuin myös pakko tienata elantoaan. Korhonen johdatteli meidät tuon ajan musiikin maailmoihin juohevasti kertoen ja täydentäen esitystään musiikkinäytteillä ja kokonaisilla kappaleilla. Kuulimme mm. Frans Linnavuoren minä laulan sun iltasi tähtihin, Kuulan ja Sibeliuksen jääkärien marssit, Sibeliuksen suojeluskuntamarssin, Merikannon työväen marssin. Korhonen kertoi 1910-20 -lukujen suosikkisävelmistä "kupleteista", joista esimerkkeinä mainittakoon Tannerin kulkurin valssi, Sibeliuksen smä flickorna. Siirryttiin gramofoniaikaan, syntyi suosittuja iskusävelmiä (schlagereista nimi), tehtiin levyjä ja menestys oli suurta. Ikivihreitä syntyi, kuten Emma, Jori Malmstenin särkynyt onni (sai nimen Molli-Jori), Hiski Salomaan lännen lokarit (1927), Hurmerinnan laulu tulipunaisesta kukasta. Tilaisuuden päätti todella hieno esitys O. Merikannon merellä-sävellyksestä. - Paikalla oli noin 40 rotaria ja avecia. Järjestäjinä olivat Vantaan Rotaryklubi ry. ja Vantaa Airport Rotaryklubi.
Musiikki-illan osanottajia Fazerilassa 19.4.2018

YRITYSVIERAILU POSTIN LAJITTELUKESKUKSESSA 22.3.18 KLO 17.00
Posti Oyj Lajittelukeskus
Vierailimme 22.3. Postin lajittelukeskuksessa Pohjois-Pasilassa. - Hangosta Utsjoelle, Amerikasta Itä-Suomeen, Kiinasta Kustaviin, suomalaiset tilaavat yhä enemmän tavaraa verkkokaupoista.  Tule seuraamaan miten ulkomaan kirjeet/kirjepaketit kulkevat ja lähtevät suomalaisille asiakkaille. Posti vie päivittäin koteihin ja yrityksiin yhteensä noin 8 miljoonaa lähetystä. Isäntänä oli työhyvinvointi johtaja,  Anne Tallgrén.


VIERAILIMME ESPOON TAPIOLAN  NÄYTTELYKESKUS- WEEGEESSÄ 8.3.2018
Näyttelykeskus WeeGee
Näyttelykeskus Wee Gee on monipuolinen museoiden, näyttelyiden ja tapahtumien keskus. WeeGee toimii professori Aarno Ruusuvuoden (1925- 1992) suunnittelemassa entisessä Weilin&Göösin kirjapainotalossa Tapiolassa. Näyttelykeskuksessa on neljä museota: EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä ja Suomen Kellomuseo. WeeGeessä toimii myös museokauppa EMMA Shop ja Café WeeGee. - Näyttelyt nyt:  Bryk & Wirkkala, katseluvarasto ja näyttely, Kosketus: Saastamoisen säätiön kokoelmanäyttely, John Korner: Tripoli Lampedusa, Meret Oppenheim: Mielen peilit ja Still/life-Tapio Wirkkala, Retrospective.

MYRSKYLUODON MAIJA, HELSINGIN KAUPUNGINTEATTERIN SUURMUSIKAALI: KUTSU (AVEC)
Helsingin Kaupunginteatteri - Myrskyluodon Maija - Kuvassa Mikko Vihma - Kuva (C) Tapio Vanhatalo
Vantaan Rotaryklubi ry. kutsuu jäsenet ja kunniajäsenet aveceineen teatteri-iltaan. Myrskyluodon Maija on Anni Blomqvistin kirjoittama ja Lasse Mårtensonin säveltämä uusi kotimainen suurmusikaali. Unohtumattoman tarinan ea musikaaliversio juhlistaa näyttävästi 50-vuotiasta teatteritaloa ja Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.
Myrskyluodon Maija kuvaa suomalaisen naisen elämää ja itsenäistymistä 1800-luvun Ahvenanmaalla, keskellä merta Myrskyluoto-nimisellä saarella. Teos tuli tunnetuksi Anni Blomqvistin romaanisarjaan perustuvana tv-sarjana (1976), johon Lasse Mårtenson sävelsi unohtumattoman musiikin. Tämä suomalaisten sieluun soimaan jäänyt musiikki kuullaan nyt ensimmäistä kertaa näyttämöllä musikaaliteoksena.
Ostakaa liput teatteriin, tee hyvää, ole hankkimassa koulukirjoja Vantaan Rotaryklubin ry:n tukeman Furaha Seed Academy koulun oppilaille Kenian Yalassa. Lipun hinnasta menee Yalan tukeen á 3 €/lippu.
Perjantaina 16.3.2018 esitys alkaa klo 19.00, olkaa hyvissä ajoin paikalla.
Paikka: Helsingin Kaupungin Teatteri, Suuri näyttämö
Osoite: Eläintarhantie 5, Helsinki, Kesto: 2 t 50 min.
Väliajalla kahvi/tee ja Aleksanterinleivos.

LÄÄKETIETEEN YLIOPISTOMUSEON VIERAILU (AVEC)
Yliopistomuseo Helsinki
Vierailimme lääketieteen yliopistomuseossa 25.1.2018 (avec) Fabianinkadun (33) puolella. Erillistä lääketieteen historiamuseota ei Kirurgillla enää olli, mutta oppaamme Merike Holmberg johdatti meidät ansiokkaasti museon läpi tuoden esiin lääketieteen osuuden, kun niitä kierroksen aikana tuli esiin. Tapasimme ennen klo 17.30 alkavaa museokierrosta kulman takana kahvila Tiedekulmassa, Yliopistokadulla Porthaniaa ja metron sisäänkäyntiä vastapäätä klo 17.

YHTEISVASTUUKERÄYS 2018
Yhteisvastuu-logo
Yhteisvastuukeräys torjuu nälkää Suomessa ja maailman katastrofialueilla. Keräysvaroista 40 % jää Suomeen, niistä puolet Tikkurilan seurakuntaan Kirkon ruokailun kehittämiseen paremmnin asiakkaiden tarpeita vastaavaksi. Ruokailuun osallistuu 70-100 vähävaraista vantaalaista. Ruokailu toteutetaan yhdessä Yhteisen pöydän kanssa. Katso tarkempi kuvaus TÄSTÄ.
Lipaskeräys
Ilmoittaudu keräykseen TÄSTÄ (kun sivu aukeaa, ja jos kielenä on englanti, klikkaa sivun otsikossa olevaa alasvetovalikkoa, missä lukee English ja valitse Suomi). Täytä tiedot, nimesi, puhelinnumerosi ja toivomasi keräyspaikka. Toistaiseksi on varmistunut Yliveto, muiden keräyspaikkojen vastauksia odotellaan. Ennen omaa vuoroasi käy noutamassa Olotilasta (Unikkotie 5a) lista, lipas ja perustiedot keräyskohteesta ja Yhteisvastuukeräyksestä., jonne myös lippaat, lista yms. palautetaan. Tiedustelut ja kysymykset: Toomas Takala, diakonityöntekijä, toomas.takala@evl.fi, 050-3474995.
Lahjoitus
Jos haluat lahjoittaa Yhteisvastuukeräykseen, käytä Vantaan Rotaryklubin tiliä FI38 1220 5000 2224 23 ja lisää viite 2914, suositus 50,00 € / jäsen.

JOULUJUHLA 11.12.17 WANHASSA BÄCKBYSSÄ
Wanha Bäckby Viertolassa
Klubimme joulujuhlaa vietettiin 11.12.17 maanantaina. Klo 17.30 tilausravintola Wanhassa Bäckbyyssä Viertolassa, jossa nautimme perinteen mukaiseen jouluaterian. Lisäksi kävimmeklo 20 alkaen P. Laurin kirkossa, Vantaan Laulun ja Kartanon Laulun joulukonsertissa, jota järjesteli veli Markku Puustinen. Lahjoitamme Yalan kirjastolle 5 € /ateria ja konserttilipuista 2 €k/kävijä. Kuvia Bäckbystä.

Varapresidentti Kim Zilliacus
16.11.2017: Presidentti Risto Ihalaisen ollessa estyneenä viikkokokouksessamme tehtävää hoiti varapresidentti Kim Zilliacus.

TAIDEKOTI KIRPILÄ 2.11.17:

Taidekoti Kirpilä
Kuva: Matti Tossavainen
Vierailimme taidekoti Kirpilässä, joka on lääkäri Juhani Kirpilän (1931–1988) Suomen Kulttuurirahastolle lahjoittama koti. Siellä on esillä hänen keräämänsä suomalaisen taiteen kokoelma. Avaran töölöläiskodin viehättävässä miljöössä tutustuimme tunnettujen taiteilijoiden teoksiin 1850-luvulta aina 1980-luvulle asti. Nyt teemana ovat Suomen 100 vuoden itsenäisyyden ja suomalaisuuden juhlavuosi. Osa osallistumismaksusta käytetään Kenian Yalan kirjaprojektiin. Tutustu!
Naapuritalossa on viipurilainen perinnekahvila Hopia, jossa joimme kahvit ja nautimme leivoksista ennen Kirpilään menoa.

VIIRUN JA PESOSEN JOULU -TEATTERI-ILTA

Ilmoittaudu tässä!Viiru ja Pesonen, kuva 1

Viiru ja Pesonen, kuva 2

PÄIVÄLLISVIERAS  -TEATTERI-ILTA

VIerailimme Vantaan Teatterissa katsomassa näytelmän Päivällisvieras torstaina 19.10.17. Meitä oli paikalla avecit mukaan lukien noin 40 henkilöä. Lipputuloilla tuimme Seed ry:n toimintaa Afrikassa.

ILMAILUMUSEON VIERAILU

Kuva: Arja Oksanen
Avec-vierailumme oli llmailumuseossa, torstaina 5.10.2017 klo:17.00 alkaen. Oppaanamme toimi Suomen Ilmailumuseoyhdistyksestä Ari Wan.
Saimme hyvän kuvauksen ilmailun historiasta, lentämisen kehittymisestä ja Suomen ilmavoimien vaiheista ja käytössä olleesta kalustosta. Ilmailumuseossa on kymmeniä lentokoneita, joista osa on harvinaisuuksia. Lisäksi nähtävillä on erilaisia moottoreita, lentokoneiden pienoismalleja ym. kiinnostavaa. Ilmavoimien koneet ovat lähinnä harjoituskäytössä olleita koneita.


VIERAILIMME LOTTAMUSEOSSA 7.9.2017


Kaksi alinta kuvaa: Esko Kaarna
Kävimme museossa klo. 16.30- 18.00 Paikka: Tuusulan Lottamuseo, Osoite: Rantatie 39, 04310 Tuusula. Lottamuseo on sotahistoriallinen erikoismuseo.  Tervetuloa! Roy Ahlfors.
www.lottamuseo.fi/ESITELMÄT, TAPAHTUMAT
Ulrika Romantschuk
15.3.2018 Karl Fazerilta Ulrika Romantschuk kertoi konsernin toiminnasta, taustoista, menestyksestä, uusista tuottaista. Näimme myös yrityksen esittelyvideon.
Erkki-Sakari Harju
1.3.2018 maanmittausneuvos, klubimme jäsen, kertoi vallan erikoisesta rajankäynnistä vuonna 1944 Virossa: Viron esittämiin karttoihin oli jostain tuntemattomasta syystä ilmestynyt vuoden 1920 Tarton rauhansopimuksen rajat Narvan ja Petserin alueiden kohdille, mikä ei tietenkään käynyt venäläisille.
Toomas Takala, diakonityöntekijä, Tikkurilan seurakunta
4.1.2018: Toomas Takala, diakoniatyöntekijä Tikkurilan seurakunnasta, esitteli vuoden 2018 yhteisvastuukeräyksen teemaa ja opasti, miten klubimme jäsenet voivat osallistua lipaskeräykseen tai lahjoittaa henkilökohtaisesti haluamansa summan, suositus 50 €/lahjoittaja.

Matti Jakonen luovuttaa 3 viiriä presidentti Risto Ihalaiselle
7.12.2017: Matti Jakonen oli vieraillut matkoillaan kolmessa klubissa (Durban, Kampala, Stellenbosch). Tässä hän kertoo vierailluista klubeista ja luovuttaa niiden viirit presidentti Risto Ihalaiselle.
16.11.2017: Jukka Ahokas näytti Kenian matkasta mielenkiintoisia videoita (napsauta edellä olevaa linkkiä ja video avautuu toiseen välilehteen) ja kuvia ja kertoi yhteistyökuvioista paikallisen rotaryklubin ja Seed ry:n projektien kanssa.
Ossi Leppänen
Ossi Leppänen kertoi Kenian poliittisesta tilanteesta.

31.8.2017: Laura Ahlfors piti alustuksen aiheesta "Evlin markkinanäkemys ja ajankohtaiset sijoitusideat.
Kauden 2017-18 ensimmäinen kokous Fazerilassa
Uusi rotaryvuosi 2017-2018 aloitettiin presidentti Risto Ihalaisen katsauksella tulevaan vuoteen. Sen jälkeen Jukka Ahokas alusti Kenian kirjalahjoitusprojektista, Ossi Leppänen täydensi. Kuulimme matkakuulumiset. - Uusi kokouspaikkamme on erittäin moderni, aivan uusi, uusimmalla tekniikalla varustettu, hieno tila ja myönnettäköön, hieman kallis. Sanotaan, että halvalla ei saa hyvää. Rauhallinen ja miellyttävä paikka. Ohessa pari kuvaa kokoustiloista.
Kokoustilamme Fazerilassa, porukkaa poistumassa, hallitus jää kokoustamaan.
Kuva kokoustilasta. Porukka poistumassa, hallitus jää kokoustamaan.
Kokoustilan toinen pää
Kokoustilan toinen pää.
Kokoustilasta kuva katolle.
Kuva kokoustilasta katolle.